tirsdag 3. mars 2015

Tova ull

Det hender at det ene mennesket mitt kjøper ting i tova ull til meg. Små pynteting som hun plasserer rundt omkring i heimen. Meninga er nok at jeg skal finne ut hvor de befinner seg i og med hun gjemmer de litt for meg. I tillegg plasseres de høyere og høyere så det skal bli mer og mer utfordrende for meg å få tak i godsakene.
Den sauen på bildet under her for eksempel var det veldig stas for meg å få has på. Den sto oppe på ei hylle og frista meg i flere uker før jeg fikk satt tenna i den.

Det ene mennesket mitt sendt klagebilde til folk etter at jeg hadde hatt en travel natt med sauen.

Jeg elsker rett og slett å tygge i stykker tova ull! Ei stund nå har det hengt et hjerte på toppen av ei glassdør. Jeg har sirkla rundt nedenfor og fundert på åssen jeg skal klare å få det ned. Eneste muligheten var å hoppe høyt nok, og her om natten klarte jeg det. Jeg rigget meg til og tok et skikkelig hopp. Kjenner det i bakbeina ennå ...

Slitsom natt, men byttet var tatt!
Det fristende hjertet var endelig nedlagt, og jeg kosa meg med å snuse og tygge på det da det ene mennesket mitt plutselig sto der i døråpninga midt på svarte nattan. 
Et stk nedlagt hjerte
Herregud Igor, hva har du gjort, bjeffa ho. Det er pynt, ikke leker! Nytter ikke å pynte opp her i det hele tatt, for du ødelegger jo alt som kommer på innsiden av døren her. Hva er egentlig greia med deg og tovede ting?! 
Ho titta på meg med det trøtte trynet sitt. 
Jeg prøvde å mjaue at alle disse tova tinga hadde de jo kjøpt til meg, og at denne siste fangsten min faktisk var vanskelig å ta. Mennesket burde være stolt av meg som hadde klart å nedfelle det tova hjertet! 
Mennesket sukka dypt, tusla en tur ut på do og inn på soverommet sitt og la seg igjen. 

Ho sa ikke noe mer om hjertet dagen etter. Det ble bare plutselig borte. 
Lurer på om de skal kjøpe noe nytt og plassere et annet sted? Spennende! Jeg er på alerten. Den røde fare hviler aldri på sine laurbær, og så snart lukten av tova ull pirrer neseborene er han på jakt, og han gir seg ikke før byttet er nedlagt og betygd.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar